Ускоро почиње изградња новог вртића у Српцу, Додик обишао будуће градилиште
7. новембра, 2020.
Уручени кључеви нове куће за шесточлану породицу Врејић из Срђевића
8. новембра, 2020.

Аустријски инвеститор градиће фабрику у Српцу за 100 радника, вриједност милион евра

У току наредне године у Српцу ће бити изграђена нова фабрика у области индустријског текстила вриједна око милион евра у којој ће бити запослено око 100 радника.

Ово је данас званично најавио начелник општине Млађан Драгосављевић током радне посјете Српцу српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика.

Драгосављевић је рекао да ће средства уложити једна реномирана аустријска компанија, која је присутна у цијелом свијету, а фабрика ће бити изграђена у индустријској зони Црнаја.

„У току је процес регистрације предузећа у Републици Српској које ће водити ове активности. Са припремама за изградњу објекта кренуће се одмах након формирања новог скупштинског сазива када ће се обавити потребне техничке процедуре“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да нови инвеститор неће представљати конкуренцију постојећим произвођачима текстила у Српцу јер се ради о другој врсти производње.

„До реализације ове врсте сарадње дошло је захваљујући Представништву Републике Српске у Бечу на челу са шефом Представништва, Младеном Филиповићем, коме одајем захвалност на ангажману и помоћи у посредовању“, рекао је начелник Драгосављевић.

Пуну подршку овој важној инвестицији дао је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

„Радостан сам због ове информације јер ће то значити побољшање привредних капацитета у Српцу и отварање нових радних мјеста“, рекао је Додик.

Comments are closed.