Отворени „Дани Русије у Српцу“, награђени аутори радова на тему побједе над фашизмом
15. октобра, 2020.
У посљедња два дана шест нових случајева вируса корона у Српцу
16. октобра, 2020.

Асфалтиран пут у Србац селу, почела санација пута у Брезовљанима

У склопу плана капиталних инвестиција за ову годину протеклог викенда извршено је асфалтирање локалног пута у Србац селу, у засеоку Пејаковићи, у дужини од 215 метара а вриједност инвестиције износила је око 22 хиљаде KМ.

Ове седмице започела је и санација локалног пута у Брезовљанима у дужини од 580 метара а вриједност радова износи око 65 хиљада KМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да ће до краја године укупно бити санирано и асфалтирано 4040 метара путних праваца а средства у износу од око 440 хиљада KМ је обезбиједила Влада Републике Српске.

„Планирано је да се још реконструишу и асфалтирају дијелови Златиборске и Љубовијске улице у Српцу, пут у Лилићу, као и једна дионица пута од Ножичког до Илићана и Ножичког до Пријебљега. Радиће се и рехабилитација критичних дијелова пута од Гламочана до Бардаче“, рекао је начелник Драгосављевић.

На радовима ће бити ангажована грађевинска предузећа „Хидрокоп“ из Бањалуке и „Градис инвест“ из Српца.

Начелник Млађан Драгосављевић каже да је уз помоћ Владе Републике Српске, ИФАД-а и других донатора у протекле три године реконструисано и асфалтирано преко 50 километара путева и улица у нашој општини.

„У значајној мјери смо побољшали путну комуникацију у двадесетак србачких села и неколико градских улица. Паралелно с тим рађена је и изградња тротоара у улици Петра Kочића, моста на ријеци Ини у Малим Ситнешима, два принудна успоривача брзине у Српцу и паркинг простора код занатског центра што је додатно побољшало саобраћајну инфраструктуру у нашој општини“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

 

Comments are closed.