Ловачки савез обавља редовне активности, упућен апел за међусобну солидарност
24. марта, 2020.
Регулаторна агенција апелује грађанима да рационално користе интернет
24. марта, 2020.

Апел за поштовање мјера превентиве у трговинским и другим објектима

Приликом контроле рада трговинских и других објеката на подручју општине Србац уочене су одређене неправилности које нису у складу са изреченим мјерама превенције ширења корона вируса, а које се прије свега односе на број купаца у продајном објекту, прописано растојање међу купцима и слично.

Подсјећамо да је Републички штаб за ванредне ситуације својим закључком прописао да субјекти којима је ограничен рад морају ограничити број људи који истовремено могу бити присутни у истом продајном простору, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити.

Испред благајни је потребно означити и организовати размак између купаца од најмање 1 метар.

У затвореном продајном простору потребно је омогућити брз проток купаца, брз излазак из објеката и мјере дезинфекције и појачане хигијене.

Све ове и друге прописане мјере о којима су трговински и други објекти на вријеме информисани, морају бити стриктно поштоване и овим путем се апелује на послодавце да ускладе своје пословање у складу са изреченим наредбама и мјерама јер ће све врсте неправилности бити строго кажњене.

Такође се препоручује послодавцима из трговинских, привредних и других субјеката да своје запослене оставе код куће у случају појаве симптома акутне респираторне болести и да такође омогуће радницима, чији члан породице се налази у кућној изолацији, да не долазе на посао и прилагоде свој процес рада у складу са ванредном ситуацијом.

Поред тога, упућује се апел и грађанима да се у трговинским и другим објектима такођр понашају у складу са прописима и да поштују све наведене мјере које су прописане закључком Републичког штаба.

Comments are closed.