Михаела Мајсторовић из Старог Мартинца бориће се за титулу најљепше дјевојке у БиХ
18. августа, 2021.
Десет нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 63 позитивних
18. августа, 2021.

Апел србачких ватрогасаца због све чешћих пожара

Територијална ватрогасна јединица Србац упозорава грађане да поштују законске одредбе и не пале ватру на недозвољеним мјестима, односно не остављају упаљену ватру без надзора и не уништавају природу, јер само један тренутак непажње може имати несагледиве посљедице.

Наиме, у понедјељак 16. августа србачки ватрогасци су имали интервенције на гашењу четири пожара, и то пожару око напуштене куће у Српцу, затим покошене траве и шикаре у Бардачи, пожару аутомобила у Инађолу и пожару њиве у Сарајевској улици у Српцу.

Посебно се апелује на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења својих имања, чине на одговоран начин и на површинама које могу контролисати, а након спаљивања да угасе остатке несагорене материје, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења и пожара.

У случају неконтролираног ширења ватре потребно је одмах о томе обавијестити ватрогасце на број 123 или полицију на број 122, а савјет грађанима је да никако сами не покушавају да угасе пожар, већ да позову помоћ.

Comments are closed.