Одржан парастос за погинуле борце из Kаоца
8. јула, 2021.
Објављен Јавни конкурс за суфинансирање пројеката и програма у култури за 2021. годину
10. јула, 2021.

Апел Општинске управе поводом вандалског понашања несавјесних појединаца

У посљедње вријеме на подручју општине Србац примјетна је појава уништавања јавне имовине од стране несавјесних појединаца који овим поступцима нарушавају изглед ужег градског језгра и ремете општу културу у граду.

То је нарочито видљиво на објектима предвиђеним за културно-спортске и рекреативне активности, попут градског и омладинског парка, градског трга, шеталишта, спортских игралишта и других јавних површина.

Све чешће се на овим мјестима могу видјети уништене играчке, справе и други реквизити за дјецу и омладину, разбијена стакла и поломљени столови и клупе, што нашим грађанима не служи на част.

Једна од свеприсутних појава је и исписивање графита, разних порука личне природе, увредљивих садржаја и навијачких парола које се могу видјети на јавним објектима, фасадама зграда, стубовима јавне расвјете, па чак и градским гробљима. Овакво непримјерено понашање се најчешће понавља у кругу стадиона за мале спортове чије трибине су недавно реконструисане и својим изгледом уљепшавају најужи центар града.

Апелује се несавјесним појединцима да се суздржавају од оваквих видова вандализма јер на овај начин не долази само до оштећења јавних површина, већ и до угрожавања сигурности наших грађана, нарочито најмлађих.

Позивамо удружења која раде са младима да говоре са својим члановима о овој проблематици и организују тематске скупове и друге едукације, али и родитеље да више разговарају са својом дјецом и укажу им на негативне посљедице уништавања јавног добра, како бисмо превентивно дјеловали у заједници, изградили колективну свијест и спријечили да се у будућности дешавају овакве појаве.

Такође апелујемо на сваког грађанина који примијети било какав вид вандалског понашања да то пријави комуналној полицији и Полицијској станици како би се правовремено реаговало, а починиоци били адекватно санкционисани.

Чувајмо јавну имовину како би град изгледао љепши и уреднији, јер је то наше заједничко добро!

 

 

Comments are closed.