Обиљежен Савиндан у ОШ „Доситеј Обрадовић“, централна свечаност одржана у Kукуљама
27. јануара, 2020.
Савиндан прослављен у Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу
27. јануара, 2020.

Анкета о забрани рада недјељом на подручју општине Србац

Синдикат трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске покренуо је иницијативу о забрани рада недјељом у трговинама у Републици Српској а одлуку о томе да ли ће бити прихваћен овај приједлог треба да донесу локалне заједнице. Иницијативу је подржао и Савез општина и градова РС а подршку су дали и одборници Скупштине општине Србац који ће наведено питање разматрати на наредној сједници локалног парламента.

На ову тему, прије неколико дана је уприличен састанак начелника општине Млађана Драгосављевића са представницима трговинских објеката и тржних центара у нашој општини, а у наредном периоду наставиће се разговори са свим релевантним субјектима како би се покушало пронаћи најприхватљивије рјешење.

Општинска управа у овом процесу жели да уважи потребе како радника и послодаваца, тако и цјелокупног грађанства, због чега је од кључног значаја да сви подједнако изразе своје мишљење у циљу доношења најквалитетније одлуке.

С тим у вези, до понедјељка 3. фебруара на нашој интернет страници биће отворена анкета на којој ће се моћи изразити мишљење о раду трговинских, занатских и услужних објеката недјељом на подручју наше општине.

Важећом општинском одлуком, наведени објекти на подручју општине Србац могу радити недјељом у ограниченом радном времену од 8 до 16 часова а иницијатива гранског синдиката, односи се на потпуну забрану рада недјељом.

Наше анкетно питање гласи:

Kакав је ваш став у погледу рада недјељом трговинских, занатских и услужних објеката на подручју општине Србац:

This poll has been finished and no longer available to vote !

Comments are closed.