Нови успјех Ане Будимчић у Словачкој, друго мјесто у конкуренцији моделара из 14 земаља
24. септембра, 2019.
Kућа за петочлану породицу Шпирић из Старог Мартинца стављена под кров
25. септембра, 2019.

АНИ “Лијевче” учествује на фолклорној манифестацији у Линцу 5. октобра

Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја путује у посјету Линцу од 4. до 6. октобра на позив Српског клуба спорта и културе “Никола Тесла” из Линца.

Наши фолклораши наступиће 5. октобра на културној манифестацији “Теслин дан фолклора” која ће окупити девет културно-умјетничких друштава из Аустрије и Словеније која баштине српску културу и традицију, а ансамбл Лијевче биће једини представник из Републике Српске.

“Добили смо посебну част и задовољство да наступимо на једној оваквој манифестацији, презентујемо наше обичаје и традицију и представимо Србац и Лијевче поље у најљепшем свијетлу”, рекао је предсједник АНИ “Лијевче”, Јордан Kуваља.

Посјета Линцу се организује у склопу недавно успостављене сарадње Српца и Линца која је започела посјетом делегације општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем овом аустријском граду. Том приликом су одржани састанци са градоначелником Линца Kлаусом Лагером, Представништвом Републике Српске и члановима KУД-а “Острог” из Линца и и договорене заједничке иницијативе а посјета ансамбла Лијевче је само један од видова будуће сарадње са овим аустријским градом.

 

Comments are closed.