Донатори уручили новогодишње поклоне за дјецу из Срђевића
8. јануара, 2019.
У Српцу обиљежен 27. рођендан Републике Српске, спортска дворана добила назив „9. јануар“
9. јануара, 2019.

АНИ „Лијевче“ и ФУГ „Мотајички вук“ уљепшали Божић гледаоцима широм Републике Српске

Да су фолклорна друштва са подручја наше општине истински чувари традиције и обичаја српског народа, показао је то позив који је стигао на њихову адресу од стране неколико телевизијских кућа које су их позвале како би увеличали њихов програм који је емитован током јучерашњег дана, на најрадоснији хришћански празник Божић.

Један од њих је и Ансамбл народних игара „Лијевче“ из Разбоја који је наступио на Радио телевизије Републике Српске у отвореном програму „Искре Божића“ који је емитован уживо. У програму су гостовала бројна културно-умјетничка друштва из цијеле Републике Српске а наши фолклораши су се представили са неколико кореографија.

Заједно с њима, на телевизији је гостовао и њихов предсједник Јордан Kуваља који се захвалио домаћинима на позиву, искористивши прилику да представи рад нашег ансамбла и најави планове за будућност.

Лијепу слику о нашој општини гледаоцима широм Републике Српске пренијело је и Фолклорно удружење грађана „Мотајички вук“ из Ситнеша које је јуче такође гостовало у програму телевизије K3 Прњавор. Фолклораши из Ситнеша су такође представили свој рад и одиграли неколико кореографија, уљепшавши тако божићну емисију ове телевизије. Са нашим играчима у Прњавор је путовао и њихов умјетнички руководилац Ратко Лаловић.

Ово су само нека од бројних гостовања наших фолклорних друштава на телевизијама широм Републике Српске, а чести позиви који им стижу представљају потврду да је њихов квалитет препознат и ван локалних оквира.

 

Comments are closed.