За два дана 15 нових случајева вируса корона у Српцу
11. септембра, 2021.
Стазом егзодуса на Возући марширало преко 50 Српчана
11. септембра, 2021.

Ана Будимчић добила стипендију министарства као перспективни спортиста

Међу 60 перспективних спортиста, спортиста са инвалидитетом и потенцијалних олимпијских кандидата који су јуче добили стипендије Министарства породице, омладина и спорта РС нашла се и Ана Будимчић из Српца.

Ана се бави ваздухопловним моделарством и ниже одличне резултате на такмичењима, по узору на старију сестру Сару и оца Милоша који су остварили бројне успјехе у овом спорту.

Посебно је била успјешна ове године освојивши друго мјесто на такмичењу у Зрењанину и два признања на свјетском купу у аеромоделарству на Kрбавском пољу у Хрватској чиме је освојила прве поене у овогодишњем свјетском купу.

Она је тренутно пети рангирани јуниор на свијету у својој категорији.

Промоција стипендиста одржана је јуче у Административном центру Владе Републике Српске у присуству министра Соње Давидовић и прослављених спортиста Српске, Слађане Голић, Младена Бојиновића, Жељка Панића и Стојана Врањеша, који су младим надама пренијели своја искуства и додатно их мотивисали за остварење још бољих спортских резултата.

За стипендије је издвојено 130.000 KМ из буџета Републике Српске, а износ стипендије који је добила Ана је 2.000 KМ.

Право учешћа на конкурсу кога је расписало министарство имали су спортисти рођени од 2003. до 2006. године, а осим остварених резултата на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ вреднован је и успјех у редовном школовању јер се сматра да је изузетно важно да спортиста једнако води рачуна и о образовању као и о спортским успјесима.

 

 

Comments are closed.