Слога испустила побједу у финишу утакмице
12. маја, 2019.
Извор на дружењу у Доњим Подградцима међу дјецом из цијеле бивше Југославије
13. маја, 2019.

Ана Будимчић четврта на републичком такмичењу из хемије

Ана Будимчић, ученица осмог један одјељења ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац, остварила је одличан успјех на републичком такмичењу из хемије које је одржано у суботу 11. маја у Основној школи „Младен Стојановић“ у Лакташима.

У конкуренцији од 16 такмичара Ана је са укупним процентом од 91,25 одсто тачних одговора заузела четврто мјесто, односно освојила је 73 бода од укупно 80. Ово је највећи успјех србачке школе на републичком такмичењу из хемије.

Ану је за такмичење припремао њен наставник Селведин Селимановић. Претходно је била најбоља на општинском такмичењу из хемије, а након тога друга на регионалном такмичењу.

Ово нису сви Анини успјеси јер је недавно освојила друго мјесто на општинском такмичењу из физике, прво мјесто на општинском такмичењу хорова и четврто на регионалном такмичењу. Прошле године учествовала је на општинском такмичењу из православне вјеронауке гдје је заузела друго мјесто.

Поред школских активности и такмичења, Ана посједује и друге таленте, па је тако већ неко вријеме успјешан члан Аеро клуба Ултра лаког летења из Српца. Један од значајнијих резултата остварила је прошле године на 62. Државном првенству у ваздухопловном моделарству у Новој Тополи када је освојила бронзу.

Текст је преузет са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

 

 

Comments are closed.