Фудбалери Слоге сутра отварају сезону у Другој лиги запад
13. августа, 2021.
Државно првенство БиХ у модерним плесовима 9. октобра у Српцу
14. августа, 2021.

Акција „Формирај ланац“ у Српцу – офарбане Клупе пријатељства

Волонтерски сервис Републике Српске реализовао је републичку акцију „Формирај ланац“ у седам локалних заједница у Републици Српској, поводом обиљежавања 12. августа – Међународног дана младих.

Акције су окупиле велики број младих волонтера који су чланови Локалних волонтерских сервиса:

1. Србац (УГ „Ц.Е.З.А.Р.“) – Волонтерска акција „Клупе пријатељства“ реализовала се у Бардачи. Будући да су србачким волонтерима у госте дошли млади из Белгије, заједно су поставили и офарбали клупе у Тренинг центру ПМФ-а, те су их симболично назвали „Клупе пријатељства“. Уз волонтерску акцију, одржана је и едукација о волонтирању.

2. Бања Лука (УГ „Здраво да сте“) – Акција „Младима простора“ организована је постављањем библиотеке на отвореном у парку „Младен Стојановић“, као и осликавањем простора у парку око омладинског центра „Здраво да сте“ занимљивим садржајима. Акција има за циљ да скрене пажњу заједнице да је младима потребно дати просторе како би изразили своју креативност или имали прилику да размјењују своја мишљења и ставове.Акција је дио традиционалног омладинског фестивала „Креативни август“ 2021.

3. Градишка (НВО Мост) – Акција „Љепши кеј за све грађане“ – Акција чишћења и купљења отпада око језера и шеталишта на језеру Ламинци, које је познато туристичко мјесто у општини Градишка. Циљ акције био је скренути пажњу локалном становништву на потребу очувања средине и богатства којег имамо, неуништавања јавних површина, као и да се укаже на значај волонтерског рада и залагања младих људи за добробит и напредак локалне заједнице.

4. Мркоњић Град (ОО „Центар“) – Акција „Радом до љепоте“ – уређење просторија организације, како би се побољшали услови за дружење и рад дјеце и омладине Мркоњић Града.

5. Дервента (Удружење „Бис Плус“) – Акција „Волонтери на сцени“ реализовала се у оквиру медијске кампање о промовисању волонтеризма у области културе. Такође, била је одржана и улична акција подјеле промотивних летака, брендираних маски, упитника за волонтере, уз промоцију волонтерских књижица.

6. Лакташи (Центар за дјецу, младе и породицу) – Уређење дворишта организације, како би се побољшали услови за рад, те створио додатни простор за дјецу и младе који су корисници услуга Центра.

7. Сребреница (УГ „Сара“) – Акција „Волонтери за заједницу“ – волонтерска акција уређења јавне површине у близини средње школе и спортских терена (прикупљање смећа, чишћење корова, постављање клупица), као и интензивна медијска промоција волонтеризма, кроз друштвене мреже, те сарадњу са медијима и локалном управом.

Акцију „Формирај ланац“ подржало је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

Comments are closed.