Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Aкцијом „Чеп за хендикеп“ школе у Разбоју и Kукуљама помажу дјеци са аутизмом

Aкцијом „Чеп за хендикеп“ школе у Разбоју и Kукуљама помажу дјеци са аутизмом

Централна основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја са подручном школом у Kукуљама укључила се у подршку хуманитарној акцији за помоћ Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ из Градишке.

Ради се о акцији „Чеп за хендикеп“ у склопу које се одлажу пластични чепови у посебно намијењене корпе за смеће, а њиховом рециклажом прикупљају се средства за рад овог удружења.

Наставница Рада Антонић рекла је да су корпе са обликом жељезног срца постављене испред школа у Разбоју и Kукуљама а акција је добро прихваћена међу ђацима и осталим мјештанима.

„Дјеца већ увелико убацују чепове у корпе а када се прикупи одређена количина, послаћемо их удружењу које ће их рециклирати и на тај начин зарадити средства за свој рад. Срце је само по себи симбол хуманости, зато смо га и изабрали за изглед корпи. Поред хуманог аспекта, на овај начин ћемо допринијети и очувању животне средине“, рекла је Антонић и додала да су корпе симболично постављене на датум обиљежавања Дана планете Земље.

Она је упутила захвалност бравару Горану Бркићу из Kукуља који је израдио корпе.

„Горан је радове урадио бесплатно а заједно са одборником Скупштине општине Србац Синишом Пантелићем ангажовала сам се у набавци материјала за израду“, рекла је Антонић и додала да је први чеп у школи у Разбоју симболично убацила ученица шестог разреда, Маја Пантелић.

Ова хуманитарна акција покренута је и у другим општинама и градовима Републике Српске а сви они који нису у могућности да лично донесу чепове до школе могу то учинити у пословницама Пошта Српске које су такође дио ове акције и шаљу бесплатно прикупљене количине чепова на одредиште.