Два нова случаја вируса корона у Српцу
20. децембра, 2021.
Вртић обиљежио крсну славу Светог Николу
20. децембра, 2021.

Празничне радости у основним школама “Јован Јовановић Змај”

Православни празник Никољдан обиљежен је са радошћу у бројним основним школама наше општине гдје су ученици даровани поклон пакетићима славећи име Светог Николе који је био заштитник дјеце и морепловаца.

Подручну школу у Kаоцима данас је посјетио потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Милан Петковић, који је уручио 15 пакетића за ученике трећег, четвртог и петог разреда, а пригодној свечаности присуствовали су свештеник Александар Kустурић и директор ОШ “Јован Јовановић Змај”, Мануела Рађевић Јокић.

Петковић, који је поријеклом из Kаоца, редовно посјећује школу коју је некада и сам похађао и доноси пакетиће и другу врсту помоћи. Претходних година је уз пакете на поклон донио ЛЕД телевизор а у августу прошле године је за ученике од петог до деветог разреда подручне школе донирао уџбенике.

У више наврата помоћ школи у Kаоцима је стизала и од ресорног министарства и Општине Србац. Начелник општине Млађан Драгосављевић потврдио је да ће Општинска управа донирати овој школи нова улазна врата јер је већ дужи низ година присутан проблем дотрајалог улаза. Уз помоћ локалне управе, прије пар година је школа у Каоцима добила и нови лаптоп.

Поклонима, које је обезбиједио свештеник Александар Kустурић, ових дана обрадовани су и ученици посебног одјељења централне школе на челу са наставницом Амелом Ваљевац.

Традицију коју је започео прошле године, наставио је и одборник Александар Бабић који је на празник Светог Николе подијелио пакетиће за првачиће из Ножичког и Старог Мартинца, а ове седмице, на сличан начин, обрадоваће и првачиће из Ћукала и Пријебљега.

У подручној школи у Ножичком, на иницијативу ученика шестог разреда и њихове разреднице Санеле Ожег, уз подршку управе школе купљена је новогодишња јелка која је висока 2.40 метара и постављена у холу школе. У постављању и украшавању јелке, као и простора око ње, поред шестака, прикључивали су се и остали ученици.

,Акцији куповине јелке су се одазвали сви чланови колектива школе и ученици, а Удружење грађана „Моје Ножичко“ је донацијом никољданских пакетића заокружило акцију, јер су обезбијеђени пакетићи за ученике од првог до деветог разреда подручне школе у Ножичком, као и за подручно одјељење у Старом Мартинцу.

Ученици шестог разреда нису заборавили ни ученике посебног одјељења које је данас, испод клупа, дочекао никољдански пакетић.

Дух предстојећих празника је ушао и у учионице подручне школе “Јован Јовановић Змај” у Новој Веси.

Уз помоћ својих учитељица Милијане Лазић и Весне Смиљанић, ученици су одлучили направити радионицу печења и украшавања колача којима су обиљежили Никољдан и Дан дјечије радости. Испекли су бројне слатке и укусне колаче које су украшавали у новогодишњем духу. Било је забавно и сласно на крају, јер колачи нису били за изложбу већ су их ученици пробали и на крају појели.

 

Comments are closed.