Србачким пољопривредницима већа новчана подршка из буџета
27. новембра, 2021.
Мотајичко зимско прело одушевило љубитеље фолклора
28. новембра, 2021.

У Српцу одиграна представа „Јазавац пред судом”

Чланови групе одраслих Драмске сцене СПKД “Просвјета” из Прњавора синоћ су извели у Српцу позоришну представу “Јазавац пред судом” која је рађена према чувеном књижевном дјелу Петра Kочића.

Адаптацију и режију потписује Синиша Тешановић а у представи играју: Синиша Тешановић (Давид), Боро Трамошљанин (судија), Веселин Алексић (писар), Жарко Аничић (доктор) и Вук Kарановић (млади Kочић).

Представа “Јазавац пред судом” премијерно је изведена 8. октобра ове године у Прњавору.

„Ова представа настала је прошле године за вријеме пандемије вируса корона, када смо нас четворица из групе за одрасле Драмске сцене одлучили да радимо „Јазавца” који је, нажалост, и данас актуелан и чини нам се никада актуелнији. У адаптацији представе убацио сам и неке од стихова Петра Kочића тако да је ово у ствари неки омаж нашем писцу“, рекао је режисер и главни глумац Синиша Тешановић.

У плану је да представу поред Прњавора и Српца, одиграју у Бањалуци, Дервенти, Градишци, Лакташима, Мркоњић Граду и на фестивалима аматерских позоришта, уколико их буде епидемиолошке ситуације.

Групу одраслих Драмске сцене из Прњавора ускоро очекује и премијера савремене урнебесне комедије “Друга срећа”, која говори о судбини жена данашњег времена.

 

Comments are closed.