Дјечији фолклорни сусрети у Kукуљама у недјељу 28. новембра
26. новембра, 2021.
Девета сједница Скупштине општине: Увећана буџетска средства општине Србац
26. новембра, 2021.

Црвени крст: У Разбоју одржано регионално такмичење „Мисли мине“

Црвени крст Србац данас је био организатор регионалног такмичења из упозорења на опасност од мина под називом „Мисли мине“.

Домаћин такмичења била је Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја. За регионално такмичење било је пријављено седам екипа и то : Бања Лука, Градишка, Прњавор, Лакташи, Србац, Kотор Варош и Челинац, али је такмичењу приступило њих пет јер су се у екипама из Српца и Kотор Вароши разбољели по један члан екипе.

Такмичење је организовано уз строге хигијенско – епидемиолошке мјере. Након проведеног такмичења из теоретског и практичног дијела познавања материје прво мјесто заузела је екипа ОШ „Петар Петровић Његош“ из Бањалуке, друго екипа ОШ „Младен Стојановић“ Врбашка-Градишка а треће ОШ „Никола Тесла“ из Прњавора.

Прве три екипе су добиле пехаре а остали учесници захвалнице. Екипа из Бањалуке представљаће нашу регију на републичком такмичењу.

Сви учесници су показали одлично знање и практично познавање минско-експлозивних средстава, чиме је постигнут најважнији циљ – упозорити младе људе на опасности које крију неексплодирана минско-експлозивна средства, којих још увијек у БиХ има много и која су највећа опасност баш за дјецу.

У име Црвеног крста Србац упућује се захвалност школи из Разбоја и директорици Силвани Секулић на уступљеном простору за такмичење, волонтерима који су помогли да се реализује такмичење и Центру средњих школа „Петар Kочић“ Србац који су омогућили учешће ученика који су волонтери Црвеног крста Србац и који су били подршка да се реализује регионално такмичење.

За све учеснике обезбијеђени су сендвичи и напици.

 

Comments are closed.