Анкетирање пољопривредних газдинстава у Српцу од 1. до 15. децембра
25. новембра, 2021.

Драган Секулић добио специјалну награду Народног позоришта из Београда

Члан глумачког ансамбла Народног позоришта из Београда, Драган Секулић, који је поријеклом из Бардаче, добио је специјалну награду ове установе за резултате у раду од изузетног значаја.

Награду је добио на прослави 153 године постојања Народног позоришта, која је организована 22. новембра, када су додијељене бројне награде и презентована достигнућа позоришта у протеклој години.

Признање талентованом младићу уручио је вршилац дужности управника Народног позоришта, Светислав Буле Гонцић.

„Веома сам срећан што сам добио ову награду која се односи на главну улогу у позоришној представи „Орландо“ коју је написала Вирџинија Вулф. Са овом представом смо наступали у току прошле године на Малој сцени Народног позоришта. Свака награда је подстрек за даљи рад, па тако и ова, сигурно да ми много значи и доказ је да нисам погријешио када сам глуму изабрао за своју професију“, рекао је Секулић.

Он је дипломирао глуму 2018. године на Факултету драмских уметности у Београду, у класи Биљане Машић, гдје је био један од најбољих студената.

Врло брзо је добио запажене глумачке ангажмане, глумио је у представи „Скоро па драма“ која је проглашена најбољом на другом Јесењем позоришном фестивалу у Дрвенграду. Освојио је награду са представом „Kући“ на фестивалу ВГИK Филмске академије у Москви, а иза себе има наступе и на интернационалним фестивалима у Скопљу и Букурешту.

Играо је и у представама „Електра“ (Хор), „Ледена краљица“ (Kај), „Јесте ли за безбедност“ (Давид Шаламун, Водник), „Тица“ (Реналди), „Леонс и Лена“ (Леонс)…

Снимио је дјечију серију „Муке једног Лава“ а остварио је и улоге у филму „Летња школа јахања“ са глумцем Светозаром Цветковићем у главној улози и филму „Отац“ редитеља Срђана Голубовића.

Појавио се и у кратком филму „Kлавире превози Остоја“ који је добио награду за најбољи сценарио на фестивалу у Сан Дијегу а имао је епизодну улогу и у домаћој серији „Државни службеник“.

 

Comments are closed.