Ревакцинација Фајзер вакцином у четвртак 25. новембра
23. новембра, 2021.

Од петка до понедјељка пет нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине од петка 19. до понедјељка 22. новембра евидентирано је пет нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем.

Ради се о једном мушкарцу млађе животне доби, једној жени млађе, двије средње и једној старије животне доби.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 38 особа активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији је 108 лица.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 159 лабораторијских узорака а вирус корона откривен је код 55 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је 14 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 602 а на респиратору су 64 особе.

У Дому здравља у Српцу данас је настављена вакцинација без претходног заказивања. До 13 часова на распореду су Синофарм ревакцинација и Спутњик В вакцинација, као и ревакцинисање особа вакцинисаних 1.11.2021. године.

Сутра од 8.30 до 13 часова вршиће се Спутњик В вакцинација и ревакцинација. У истом периоду у четвртак предвиђена је Спутњик В вакцинација и Фајзер ревакцинација за вакцинисане 4.11.2021, а у петак Спутњик В вакцинација и ревакцинација и Синовак ревакцинација за вакинисане 29.10.2021. године.

Према обавјештењу Института за јавно здравство РС, везаном за давање бустер дозе, сви који су примили двије дозе Спутњик В вакцине, бустер дозу Спутњик В (компонента 1) могу примити пет мјесеци након друге дозе. Уколико особе које су примиле Синофарм вакцину желе да приме бустер дозу Спутњик В (компонента 1), могу је примити већ након истека четири мјесеца од друге дозе Синофарма.

Обавјештава се становништво да сви који желе примити Спутњик В вакцину, било као прву дозу или бустер дозу, могу то учинити до 30.11.2021. године, а након истека овог рока није изгледно да ће бити на стању ове вакцине.

Спутњик В друга доза за ревакцинацију (након 21 дан) је обезбијеђена.

Comments are closed.