Расписан jавни позив за подршку запошљавања дјеце погинулих бораца
11. новембра, 2021.
Kултурно вече посвећено Достојевском окупило бројне заљубљенике у руску књижевност
12. новембра, 2021.

Министар Душко Милуновић у посјети Српцу: У разне пројекте уложено 7 милиона KМ

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душка Милуновића и савјетника министра Милана Торбицу са којима је разговарано о пројектима запошљавања, стамбеног збрињавања бораца, изградњи и уређењу спомен обиљежја и другим питањима.

Милуновић je рекао да је ресорно министарство у општину Србац до сада уложило око 7 милиона KМ од чега више од 3,5 милиона KМ у поступак социјалног збрињавања радника.

„Захваљујући овим средствима запослено је укупно 1.327 радника, док је за пројекте запошљавања преко Завода за запошљавање за 600 радника издвојено 2,5 милиона KМ“, рекао је Милуновић.

Он је посебно нагласио добру сарадњу са општинским Одјељењем за општу управу.

„Све проблеме рјешавамо заједнички, укупно смо збринули 53 породице у поступку стамбеног збрињавања у 16 стамбених јединица. На расписан јавни позив министарства јавило се још 36 породица од којих седам за стамбене јединице. Поступак обраде пријава је у току и ускоро ћемо сазнати ко је испунио услове“, истакао је Милуновић.

Он је обећао и новчану помоћ у износу од 10.000 KМ за замјену апарата за наплату паркинга, јер овај посао успјешно раде чланови предузећа за запошљавање инвалида „Борац“.

Милуновић је данас позвао заинтересоване послодавце из Српца да се пријаве за пројекат подршке запошљавању младих-дјеце погинулих бораца са ВСС у статусу приправника у 2021.години, који је расписан заједно са Заводом за запошљавање РС, а рок за пријаву је 6. децембар.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић је рекао да је сарадња са ресорним министарством на високом нивоу и да је договорено да се убрза реконструкција централног спомен обиљежја.

„Заједничким средствима ћемо реализовати овај пројекат, а по мишљењу многих ово је једно од централних спомен-обиљежја са најбољим идејним рјешењем у Републици Српској“, навео је Драгосављевић.

Начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић рекао је да ће ресорно министарство помоћи изградњу спомен обиљежја за погинуле борце Војске Републике Српске из Kобаша, јер је ово једина мјесна заједница у србачкој општини која нема овакво обиљежје.

Данашњем пријему такође су присуствовали предсједник Скупштине општине Милош Будић и шеф одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту општине Србац Боривоја Врсајковић.

 

Comments are closed.