Седам нових случајева вируса корона у Српцу
5. октобра, 2021.
Србачки аеромоделари наставили успјешну серију, Ани Будимчић сребро у Прилепу
6. октобра, 2021.

Ученици и малишани вртића у дружењу са новинарима, ватрогасцима и хуманитарцима

У склопу Дјечије недјеље која се ове године обиљежава под слоганом “Заједно можемо све“, око десетак малишана Дјечијег вртића “Наша радост“ данас су са васпитачима посјетили Радио Србац и у прикладној емисији рецитовали, пјевали и говорили о правима дјеце.

Полазнике вртића је дочекала директорица Радио Српца Љиљана Kошчица која их је послужила слаткишима и са њима разговарала о правима и обавезама које имају, а они су јој у знак захвалности предали плакат са исписаним дјечијим правима.

У пратњи малишана биле су васпитачице Далиборка Грабовац и Биљана Гарић.

Грабовац је рекла да су ове године, због епидемије вируса корона, довели мањи број дјеце. Она се захвалила Радио Српцу на досадашњој успјешној сарадњи.

Из старије групе Зечићи у посјети овој медијској кући су били Дуња Вујић, Хелена Бабић, Лука Марић и Миленко Стојић, из групе Стоногице Милица Савић, Ања Вранчић и Вукашин Стојаковић, а из мјешовите групе Бубамаре Ана Белензада, Сергеј Божић и Анастасија Благојевић.

У посјети подручној школи „Доситеј Обрадовић“ у Kукуљама данас су били припадници Територијалне ватрогасне јединице Србац који су у склопу Дјечије недјеље одржали едукацију о превенцији, гашењу и заштити од пожара, а ђаци су могли разгледати ватрогасно возило и пратећу опрему.

Црвени крст Србац други дан Недјеље дјетета обиљежио је посјетом дјечијем вртићу „Наша радост“.

За полазнике вртића подијељени су слаткиши а за установу су обезбијеђени сапуни и средства за дезинфекцију.

Дружење са малишанима искориштено је да се разговара о Црвеном крсту, примјерено узрасту малишана.

 

Comments are closed.