Промјенa термина одржавања Јесенијаде у Српцу
4. октобра, 2021.
Током викенда шест нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло
4. октобра, 2021.

Почела Дјечија недјеља, начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града

На градском тргу у Српцу данас је почело обиљежавање Дјечије недјеље која ће трајати до 8. октобра под слоганом “Заједно можемо све“ а учешће у бројним догађајима који су планирани наредних дана узеће више стотина малишана из цијеле србачке општине.

Почетак манифестације озваничен је предајом кључа града кога је полазници вртића Дуњи Вујић уручио начелник општине Млађан Драгосављевић. Она ће тако на симболичан начин управљати нашом општином ове седмице.

У обраћању дјеци, начелник је рекао да локална управа даје допринос поштовању дјечијих права и уважавању њихових потреба, а доказ за то је и изградња новог вртића која је у почетној фази.

“Увидјели смо да је Српцу неопходан нови вртић због повећања броја корисника, а нови објекат ће моћи примити преко 200 малишана. Вртић ће бити већи од садашњег и имаће све потребне услове за квалитетно предшколско образовање на радост свих нас, а нарочито дјеце која ће добити нове играчке и простор за игру и едукацију”, рекао је начелник Драгосављевић.

Малишани су начелнику и његовим сарадницима отпјевали и одиграли неколико пјесмица, уз пратњу професора Недељка Kусића на хармоници, а затим су усмено и на транспарентима истакли своја права и цртали цртеже кредом у боји.

У оквиру Дјечије недјеље сутра ће у вртићу гостовати представници Црвеног крста који ће са дјецом разговарати о томе шта је то хуманост. Биће организована акција прикупљања играчака, гардеробе и слаткиша који ће, у сарадњи са Центром за социјални рад Србац, бити подијељени дјеци којој је то потребно.

Истог дана група малишана ће посјетити Радио Србац и у прикладној емисији говорити о обиљежавању Дјечије недеље и дјечијим правима.

У сриједу 6. октобра, у сали Скупштине општине Србац биће организована “Дјечија скупштина”.

У четвртак 7. октобра у вртићу ће гостовати средњошколци Тијана Адамовић и Kонстантин Шарић који ће са малишанима снимити филм под називом “Заједно можемо све” а након тога ће се дружење наставити са музичким педагогом Недељком Kусићем под слоганом “Уз пјесму је све лакше”.

У петак 8. октобра биће организован спортски дан и тог дана ће се и затворити Дјечија недјеља у Српцу.

 

Comments are closed.