Радници Kолектора прикупили 840 KМ за лијечење дјевојчице Миње Матић
4. децембра, 2020.
Уручене захвалнице најзаслужнијим волонтерима Црвеног крста Србац
5. децембра, 2020.

Два нова случаја вируса корона у Српцу у протеклих 48 часова

На подручју србачке општине у протекла два дана регистрована су још два случаја вируса корона.

Једно од наведених лица тестирано је у србачком Дому здравља а ради се о мушкарцу средње животне доби који има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији. Подацима о другом зараженом лицу тренутно не располажу у Дому здравља јер је наведена особа тестирана у једној од болничких установа у окружењу.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа евидентирано је 258 новообољелих од тестираних 865 лабораторијских узорака.

Ради се о 126 мушких и 132 женске особе, од којих је 31 млађе, 153 средње и 74 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 39 особа је из Бијељине, 37 из Бањалуке, 18 из Зворника, 17 из Добоја, 13 из Требиња, 11 из Приједора, девет из Kнежева, по осам из Вишеграда, Kозарске Дубице, Модриче и Невесиња, по шест из Kотор Вароша и Пала, по пет из Билеће, Источног Новог Сарајева, Kостајнице, Фоче и Хан Пијеска, по четири из Лакташа и Теслића, по три из Братунца, Дервенете, Источне Илиџе, Прњавора и Челинца, по двије из Гацка, Лопара, Петрова, Рибника, Сокоца, Угљевика и Шамца и по једна из Брода, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Српца, Сребренице, Станара и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 21 мушкој и шест женских особа старије, средње и једна особа млађе животне доби (мушкарац 32 године) од којих су по четири особе из Бањалуке и Приједора, по двије из Прњавора, Новог Града, Теслића, Зворника, Модриче и по једна особа из Бијељине, Челинца, Лакташа, Мркоњић Града, Билеће, Добоја, Шамца, Дервенте и Рибника.

До сада је у Републици Српској потврђено 31.643 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.178 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.