Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Јесенијада 2022” на најљепши начин обиљежила завршетак Дјечије недјеље

“Јесенијада 2022” на најљепши начин обиљежила завршетак Дјечије недјеље

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” организовало је протеклог викенда другу Јесенијаду на којој се окупио велики број дјеце и младих са подручја општине Србац.

Првог дана Јесенијаде око 120 малишана продефиловало је улицама Српца у креативним костимима,

Окупљање је започело испред Општине Србац гдје су их дочекали волонтери и чланови Цезара, а начелница Одјељења за финансије Зорица Поповић је поздравила све присутне и званично отворила манифестацију.

Након тога су услиједиле плесне активности и дефиле градским улицама све до градског парка гдје је настављено дружење уз наступе полазника Цезарове зумбе и Цезарове ритмичне гимнастике, те Цезарове школице ролања, активности која је од марта мјесеца окупила око 30 полазника и наступом на Јесенијади обиљежила завршетак љетног циклуса.

“У парку смо присуствовали шаренилу различитих костима, па смо тако видјели много принцеза, добрих вила и барбика, вјештица, полицајаца, лопова, војника, различитог цвијећа и лептирића, бумбара, печурки, војника, а у гостима су нам били чак и астронаути. Морамо похвалити све родитеље, који су ове године били изузетно домишљати и креативни и који су се потрудили да њихови малишани имају одличне костиме. Будући да је било немогуће пронаћи најбоље међу њима, сви су били награђени и заиста, сви су побједници”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Други дан Јесенијаде био је резервисан за младе који су се такмичили у друштвеној игри “Човјече, не љути се” у природној величини и Потрази за благом.

“Турнир “Човјече, не љути се” био је посебан. Пријављени такмичари формирали су тимове од четири члана, који су уједно били и фигуре распоређене на великом терену. Забаве и смијеха није недостајало, као ни такмичарског духа, а након дуге борбе на терену прво мјесто освојила је група “Cool girls” у саставу: Лара Вучић, Дуња Kљајчин, Милица Бабић и Елена Вуковић”, истакла је Шњегота.

Јесенијаду је употпунила и Потрага за благом, која је и ове године захтјевала знање, спретност и брзину, а такмичари су имали мноштво препрека, које су успјешно савладали. Најбрже до “блага” дошао је побједнички тим кога су чинила три члана: Виолета Думонић, Николина Цвијетић и Небојша Миладић у екипи “Нинџе”.

“Јесенијада” је манифестација која је први пут одржана у октобру 2021. године у организацији Цезара, а имала је за циљ дружење дјеце и младих са подручја општине Србац. Будући да се већ прве године показала као изузетно успјешна, одлучено је да догађај прерасте у традицију и да се сваке године јесен у Српцу дочекује на најљепши начин, кроз Јесењи маскенбал и различит садржај за дјецу и младе.

Овај догађај је подржала Општина Србац, кроз програм финансирања културно-забавних манифестација, те Волонтерски сервис Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, кроз републичку акцију “Формирај ланац”, која је започела управо у Српцу, а наставиће се у још девет локалних заједница у Републици Српској у току октобра.

Спонзори манифестације били су и Pub Eight, који је обезбиједио дио награде у игри Потрага за благом – бургере за побједнике и Пекара Сунце Србац, која је донирала крофне за све такмичаре и волонтере.