Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Чланови Цезара и Удружења жена Србац посјетили Дом за стара лица у Бардачи

Чланови Цезара и Удружења жена Србац посјетили Дом за стара лица у Бардачи

Чланице Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” и Удружења жена Србац обиљежиле су 1. октобра Међународни дан старијих лица посјетом Дому за стара лица у Бардачи гдје је одржана психосоцијална радионица за око 30 штићеника.

Ово је први пут да ова два удружења сарађују на овакав начин. Водитељ радионице била је Цана Стојковић, испред Удружења жена, а волонтери Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ помагали су штићеницима да активно учествују у радионици.

“Резултат дружења је и више него успјешан и разматрани су начини могуће сарадње оба удружења и Дома за стара лица и у будућности”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

„Ц.Е.З.А.Р.“ је и раније учествовао у обиљежавању Међународног дана старијих лица који се обиљежава широм свијета још од 1991. године, како би се нагласила важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби.

Идеја је потекла још прије неколико година од стране волонтера.

“Спој младости и старости је кључан за успјешна дружења и реализацију едукативних и креативних радионица у домовима за стара лица. Волонтери обожавају посјету домовима јер су богатији за драгоцјено искуство какво могу добити само приликом дружења са особама треће доби”, истакла је Шњегота.

Удружење жена је поводом овог дана штићеницима Дома припремило бројне домаће посластице, а полазници Цезарових малих и Цезарових мини креативаца направили су и пригодан поклон на својим креативним радионицама.