Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Четири нова случаја вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа регистрована су четири нова случаја вируса корона у Српцу, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушкарца, од којих је један млађе, један средње а један старије животне доби и једној жени средње животне доби. Сви обољели имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине се 55 особа налази у кућној изолацији од чега је 25 активно позитивних на нови вирус. Од почетка пандемије је регистровано 496 заражених од чега се опоравило 450, а 21 лице је преминуло.

На територији републике Српске у посљедња 24 часа вирус корона је потврђен код 196 особа а тестирано је 886 лабораторијских узорака.

Ради се о 101 мушких и 95 женских особа, од којих је 19 млађе, 120 средње и 57 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 66 особа је из Бањалуке, 26 из Бијељине, 12 из Лакташа, седам из Теслића, по шест из Дервенте и Источног Новог Сарајева, по пет из Градишке, Добоја, Пала и Прњавора, по четири из Kозарске Дубице, Kотор Вароша, Српца и Фоче, по три из Вишеграда, Зворника, Kнежева Мркоњић Града, Шамца и Шипова, по двије из Братунца, Источне Илиџе, Новог Града, Угљевика и Челинца и по једна из Билеће, Власенице, Лопара, Милића, Петрова, Приједора, Рибника, Сокоца и Сребренице.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о девет мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Бањалуке, по двије из Приједора и по једна особа из Фоче, Брода, Добоја, Требиња, Гацка и Челинца).

До сада је у Републици Српској потврђено 37.032 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 1.774 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *