Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Четири нова случаја вируса корона у Српцу у протекла два дана

На територији србачке општине у протеклих 48 часова регистрована су четири нова случаја вируса корона, од чега су PCR тестом евидентирана три случаја, а брзим антигенским тестом један случај.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 27 особа од којих је девет активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 979 особа, од којих су се опоравила 931 особа, а преминуло је 39 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у протекла 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 1.118 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 132 особе.

Ради се о 64 мушке и 68 женских особа, од којих је 14 млађе, 70 средње и 48 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 19 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 13 из Добоја, по осам из Дервенте и Мркоњић Града, по шест из Лакташа и Приједора, пет из Градишке, по четири из Сребренице и Теслића, по три из Билеће, Брода, Kозарске Дубице, Српца и Угљевика, по двије из Зворника, Kотор Вароша, Лопара, Невесиња, Сокоца и Шамца и по једна из Берковића, Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Источног Дрвара, Источног Старог Града, Источног Новог Сарајева, Kалиновика, Kостајнице, Модриче, Новог Града, Пала, Петровца, Прњавора, Фоче и Челинца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су двије особе из Бањалуке и по једна из Рогатице, Бијељине, Невесиња, Станара, Теслића, Модриче, Челинца, Шипова и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 62.672 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.480 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 43.263 особе, а тестирана је укупно 262.561 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 662 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 265, а у осталим болницама 397. На респиратору је 65 особа (27 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5.561 особа, а надзор је завршен код 182.591 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *