Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

„Ц.Е.З.А.Р” угостио правницу Јовану Шњегота, ауторку профила “Питај правника”

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” успјешно је реализовало још једну активност “Kафа са…”, а у гостима је била Јована Шњегота, дипломирани правник и особа која стоји иза инстаграм профила “Питај правника”.

Јована је средњу школу (гимназију) завршила у Српцу, а Правни факултет на Универзитету у Бањалуци, те је усљед немогућности проналаска посла у струци дошла на идеју да покрене профил “Питај правника“, како би обнављала знања стечена на факултету.

Она је у суботу причала о свом животном путу, одлуци да покрене овај профил, најчешћим правним недоумицама, те циљним групама у свом раду. Иако је профил прије свега покренула како не би заборавила многе правне чињенице, за кратко вријеме стекла је велику популарност, па тако данас има неколико хиљада пратилаца.

Профил “Питај правника” је користан многим професорима, послодавцима и адвокатима, али и ученицима и студентима, будући да је садржај, који укључује многе компликоване правне појмове или чињенице, представљен на крајње једноставан и разумљив начин. Битно је споменути да Јована води профил волонтерски, те да јој је циљ управо константна едукација и надограђивање знања.

“Активност ‘Kафа са…’ реализује се са циљем представљања младих и успјешних људи са подручја општине Србац и региона, који својим мотивационим презентацијама преносе богато и занимљиво искуство. Захваљујемо Јовани на сјајној презентацији и поучним порукама за младе људе. Желимо јој да настави бити позитиван примјер активне и заинтересоване младе особе, која несебично дијели своје знање са другима”, рекла је извршни директор удружења „Ц.Е.З.А.Р.” Тања Шњегота.