Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Црвени крст Србац угостио малишане вртића и посјетио школе

Црвени крст Србац угостио малишане вртића и посјетио школе

Црвени крст Србац од 3. до 9. октобра почео је са обиљежавањем Недјеље дјетета под мотом “Подијели радост, знање, љубав”.

У понедјељак су за све школе однесени плакати и леци о овом догађају а за првачиће су однесене бомбоне. У свим школама јуче је освјежен “Kутак Црвеног крста” пропагандним материјалом о Недјељи дјетета.

Данас је Црвени крст Србац посјетила средња и мјешовита група вртића која је донијела играчке за угрожене малишане а радник и омладинци Црвеног крста су им презентовали своје активности, подијелили чланске карте и почастили слаткишима.

Дјеца су имала прилику да виде како изгледа опрема која се користи приликом пружања прве помоћи и да сазнају више о дјеловању ове хуманитарне организације. За малишане су били припремљени сокови, вода и кекс, а у знак захвалности Црвеном крсту, дјеца су отпјевала пјесмицу.

Након тога, услиједила је посјета представника Црвеног крста и волонтера Дјечијем вртићу “Наша радост”. Разговарали су са дјецом мале и старијих васпитних група и подијелили слаткише.

Обиљежавање Дјечије недјеље биће настављено сутра када ће полазници вртића посјетити Радио Србац а након тога у скупштинској сали одржати Дјечију скупштину.