Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Центар за социјални рад стамбено збринуо Смиљу Кнежевић из Пријебљега

Центар за социјални рад стамбено збринуо Смиљу Кнежевић из Пријебљега

Центар за социјални рад Србац реализовао је пројекат “Стамбено збрињавање корисника у области социјалне заштите” за њихову корисницу Смиљу Кнежевић из Пријебљега.

Смиља је рођена 1966. године и корисник је права код овог Центра, које је остварила по основу хроничног обољења. Она је живјела сама у кући коју је наслиједила од родитеља. Кућа је риглована, у рушевном је стању и није била у могућности да се санира. Прикључена је на електро мрежу, а вода није инсталирана и није имала прикључак на градски водовод, већ пумпу за воду у дворишту куће.

Како би се стамбено збринула, Центар за социјални рад је аплицирао пројекат код Министарства здравља и социјалне заштите РС у оквиру којег су одобрена средства у износу од 8.000 КМ за куповину стамбеног контејнера са санитарним чвором.

Уговор о куповини контејнера је потписан са фирмом “Асиа доо Ферменди” из Козарске Дубице чија је цијена са монтажом и довозом 8.833,50 КМ.

Преостали дио новчаних средстава за куповину контејнера и превоз је уплатила Општина Србац, као суфинансијер пројекта.

Центар за социјални рад је обезбиједио новчана средства у износу од око 1.200 КМ за изградњу темеља на коме је постављен стамбени контејнер. У наредном периоду је планирано прикључење на градски водовод, те прикључак стамбеног контејнера на електро мрежу.

Велику и несебичну помоћ у реализацији наведеног пројекта пружила је Мјесна заједница Пријебљези на челу са предсједником МЗ Бранком Јевтићем.

Чланови мјесне заједнице су организовали све радове почев од шљунчења приступног пута до мјеста гдје је контејнер постављен, те организовању радне снаге и изградњу темеља и плоче на коме је постављен контејнер. У сарадњи са њима, планира се извршити и прикључак стамбеног контејнера на градски водовод, како би се довео у адекватну функцију за становање, те такође набавка намјештаја и осталих уређаја за опремање стамбеног контејнера.