Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Хуман гест дјевојчице Еве Јосиповић из Српца: Донирала косу за тешко обољелу дјецу

Ученица првог разреда ОШ ”Јован Јовановић Змај” Србац Ева Јосиповић, иако је по годинама мала, постала је велика хуманитарка, јер је и ове године донирала своју косу у склопу пројекта “Моја коса-твоја коса” Удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“, заједно са Удружењем родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“ из Бањалуке.
Ева је први пут поклонила косу са пет година, јер је чула да постоје дјеца којој је коса неопходна, а њој ће довољно остати и порасти, што се и десило, тако да је и ове године имала неопходних 25-30 центиметара дужине за донацију.
Косу је тада први пут ошишала, а идеја је била њена.
Прилог о првом Евином шишању објављен је 29. јуна прошле године у емисији Викенд јутро на РТРС-у.
Овим гестом Ева је успјешно положила важан испит великодушности и доброчинства, и зато: Браво, Ева!
Иначе, најкраћа дужина косе која се може донирати је 25 цм, а све краће од тога је неупотребљиво. Израда перика је спор и скуп посао, а у оквиру хуманитарне акције перике израђује један власуљар. Узимајући у обзири да је ријеч о осјетљивој категорији болесника, за израду се користе посебни материјали, а уз донирану косу прикупљају се и додатна средства за набавку других материјала који су неопходни за крајњу израду перика
Перике из радионице Удружења ”Срце за дјецу обољелу од рака”доступне су, потпуно бесплатно, сваком дјетету које има привремени или трајни губитак косе како би вратило самопоуздање и успјешно се уклопило у своју матичну средину.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *