Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фонд солидарности уручио помоћ Драгутину Гвоздићу из Ножичког

Фонд солидарности уручио помоћ Драгутину Гвоздићу из Ножичког

Чланови руководства Фонда солидарности Борачке организације општине Србац посјетили су јуче Драгутина Гвоздића из Ножичког, демобилисаног борца прве категорије и уручили му материјал за купатило /прва и друга фаза/, врата и веш машину.

Ово је прва акција Фонда солидарности из другог програма којим ће поново бити обухваћене све мјесне борачке организације са по једним чланом којем ће бити уручена помоћ.

Драгутин Гвоздић је изразио захвалност Борачкој организацији на пруженој помоћи у стварању бољих животних услова рекавши да сам не би могао обезбиједити средства за опремање купатила, поготово у ситуацији када му је здравље озбиљно нарушено.

Члан Предсједништва Мјесне борачке организације Ножичко, Бранимир Лазић, захвалио се на пруженој помоћи истакавши да је њихова организација кандидовала Гвоздића за ову врсту помоћи.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације Србац, рекао је да је ово прва акција из новог програма, односно двадесет и трећа акција од оснивања Фонда солидарности.

“Фонд је оправдао своје постојање јер смо успјели многим нашим члановима пружити неопходну помоћ, а ускоро ћемо обићи још неколико наших сабораца пошто смо обезбиједили средства да и њима помогнемо”, истиче Плотан.

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Србац, Драган Алексић, каже да ће поред пружању помоћи у рјешавању стамбене проблематике, ове године Фонд својим саборцима помагати и у развоју пољопривредне, односно сточарске производње.

Додјели материјала присуствовао је и предсједник Одбора ратних војних инвалида БО општине Србац Горан Тривунић.