Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Фонд солидарности гради кућу Фикрету Бакоњићу из Kобаша

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац јуче је додијелио комплетан грађевински материјал за градњу куће Фикрету Бакоњићу из Kобаша, демобилисаном борцу Војске Републике Српске прве категорије, који живи у трошној и дотрајалој кући и самостално није у ситуацији да побољша своје стамбене услове.

“На приједлог Мјесне борачке организације Kобаш, Фонд солидарности је донио одлуку да помогне Фикрету у потпуном стамбеном збрињавању, на начин да му се изгради кућа-једнособан стан од 34 квадратна метра“, рекао је предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан.

Бакоњић је изразио захвалност руководству Мјесне борачке организације Kобаш и Фонду солидарности на пруженој помоћи, чиме ће трајно ријешити проблем стамбеног збрињавања.

Предаји материјала и почетку акције на изградњи куће присуствовали су предсједник Предсједништва Борачке организације општине Србац Драган Алексић и Горан Тривунић, предсједник Одбора ратних војних инвалида.

Алексић је нагласио да у 2021. години Фонд планира ријешити 14 захтјева за стамбено збрињавање од чега је планирано да се изграде три куће члановима Борачке организације који живе у неусловним стамбеним објектима, док ће се за 11 чланова обезбиједити пакети са грађевинским, електро и водо материјалом за реновирање, адаптацију и доградњу постојећих стамбених објеката.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида Горан Тривунић истиче да вриједност грађевинског материјала који је уручен Фикрету Бакоњићу износи 5.000 KМ, а Фонд ће обезбиједити и ангажовати радну снагу, те сносити трошкове комплетних радова.

Тривунић је изразио задовољство радом и активностима Фонда који је оправдао сврху и постојање, а сљедећу акцију најавио је у наредном мјесецу.