Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Филмови „Kрудс: Ново доба“ и „Десет у пола“ у сриједу 15. децембра

Центар за културу и спорт Србац организује у сриједу 15. децембра нове филмске пројекције у Дому културе.

У термину од 18 часова биће приказан анимирани филм Kрудс: Ново доба који је синхронизован на српски језик.

Ради се о наставку анимираног филма из 2013. године у којем је представљена прва породица праисторије, Kрудси. У новом филму, који је номинован за Оскара, Kрудси се суочавају са највећом пријетњом откад су напустили пећину, а то је друга породица.

Инсерт из филма можете погледати ОВДЈЕ.

У 20 часова на распореду је комедија редитеља Даниса Тановића “Десет у пола”.

Радња се догађа у Сарајеву, у мају ове године. Башчаршија покушава да се опорави од дуге и тешке пандемијске године. Пандемија још траје, али ипак – долази љето, постоји нада да би се ствари могле, барем накратко, поправити. Kада једно јутро у Енесову ћевабџиницу уђе Загрепчанка која каже да је дошла да поједе ”најбоље ћевапе у Сарајеву”, он је пошаље код Изе, да би тако и он традиционално могао након прве услужене муштерије приуштити себи задовољство прве јутарње кафе.

Овај сасвим безазлен, пријатељски гест, изазива потпуни распад комшијског, пословног и приватног живота, не само Енесовог и Изиног, већ и цијелог града. Гдје се једу најбољи ћевапи у Сарајеву?

Главне улоге играју Бранко Ђурић и Изудин Бајровић.

Филм је премијерно приказан половином новембра на 27. Сарајево Филм Фестивалу а могла га је видјети и публика у Турској у Истанбулу на Босфорус Филм Фестивалу и у Дохи у Kатару на Ајyал Филм Фестивалу.

Инсерт из филма “Десет у пола” можете погледати ОВДЈЕ.