Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Филмови “Света Петка – крст у пустињи” и “Kашеј” у уторак 27. септембра у Српцу

Филмови “Света Петка – крст у пустињи” и “Kашеј” у уторак 27. септембра у Српцу

Центар за културу и спорт Србац организује у уторак 27. септембра пројекције најновијих филмских хитова у сарадњи са Оскар филмом из Бањалуке.

У 18 часова биће приказан анимирани филм Kашеј: Kрадљивац невјести који је синхронизован на српски језик а од 20 часова домаћи филм “Света Петка – крст у пустињи”.

“Kашеј: Kрадљивац невјести” је авантуристичка комедија у којој вјечно млад и увијек беспријекорно обучен Kашеј, из неког разлога не може себи да нађе одговарајућу невјесту већ 300 година. Једног дана он постаје приморан, под пријетњом смрћу, да киднапује једну од првих љепотица Далеког краљевства, Варвару. Овдје почињу његове невјероватне авантуре испуњене изазовима.

Инсерт из филма можете погледати ОВДЈЕ.

“Света Петка – крст у пустињи” је филм настао по истинитој причи и роману “Петкана” Љиљане Хабјановић Ђуровић.

У филму побожна дјевојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Kонстантинопољу и одлази у пустињу у Јордану гдје проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гријесима и унутрашњим демонима. Пратимо њен пут од обичне дјевојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља.

У филму ће се дочарати животна прича двије жене, Параскеве и арапкиње Зејнеби из бедуинског племена, које потичу из различитих културних, социјалних и вјерских средина, али дијеле исте људске емоције, вриједности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима. Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег свијета који је Параскева напустила.

Ова прича нам говори како људи могу да побиједе своје слабости. Теме филма су универзална морална питања човјечанства, што га чини актуелним и данас, било гдје на свијету.

У филму глуме: Милена Предић, Милица Стефановић, Филип Хајдуковић, Јадранка Селец, Даниел Сич, Бранислав Томашевић, Андреј Шепетковски, Младен Совиљ а редитељ је Хаџи-Александар Ђуровић.

Инсерт из филма можете погледати ОВДЈЕ.

Цијена улазнице је 5 KМ.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish