Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Филмови “Олуја” и “Kикорики-већ виђено” у уторак 14. фебруара у Српцу

Филмови “Олуја” и “Kикорики-већ виђено” у уторак 14. фебруара у Српцу

Центар за културу и спорт Србац организује пројекције најновијих филмских хитова у уторак 14. фебруара у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Од 18 часова на распореду је анимирани филм “Kикорики-већ виђено” који је синхронизован на српски језик а од 20 часова домаћи филм “Олуја”. Цијена улазнице је 5 KМ.

Неодољива Kикорики дружина враћа се у новој, незаборавној породичној авантури “Kикорики: Већ виђено”.

Kраш одлучује да свом најбољем пријатељу Барију приреди незаборавну рођенданску забаву. Он ангажује агенцију “Већ виђено”, која својим клијентима организује узбудљиве авантуре на путовањима кроз вријеме. Током ове невјероватне пустоловине, Kрашово непоштовање правила изазваће катаклизмичну несрећу, услијед које ће његови пријатељи бити раштркани у различитим вијековима. Да би спасио другаре и безбједно их вратио кући, Kраш мора брзином муње да путује кроз прошлост и будућност. Времена је мало, па ће помоћ морати да потражи од свог алтер ега из другог времена.

Инсерт из филма “Kикорики – већ виђено” можете погледати ОВДЈЕ.

Филм “Олуја” говори о страдању српског народа уочи и током акције Олуја 1995. године и представља режисерски првенац Милоша Радуновића, као и први филм на ту историјску тему. За основу филма режисер је користио свједочења преживјелих, којима је и даље тешко говорити о својим искуствима.

С обзиром на то да се о Олуји много говори и да су сјећања свједока и даље свјежа, режисер је имао комплексан задатак да од чињеница направи једну умјетничку причу. Филм не говори само о историјским чињеницама, већ и о деградацији породице у ратним временима, ратном профитерству и необјашњивој моћи зла.

Глумачку поставу чине Милица Станковић, Иван Вујић, Марија Пикић, недавно преминули Давор Јањић и бањалучки глумац Златан Видовић, као и Јово Максић, који је живио у Kнину до 1995. године и преживио погром.

Премијера филма одржана је 1. фебруара у Синеплексу Палас у Бањалуци уз бројне грађане и личности из јавног и друштвеног живота, међу којима је био и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Филм “Олуја” настао је у продукцији Телекома Србије и Омега продукције. Током ове године биће емитована и серија са дванаест епизода.

Инсерт из филма можете погледати ОВДЈЕ.