Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу 17 нових случајева вируса корона, једно лице преминуло

У посљедња 24 часа према подацима Института за јавно здравство, на подручју србачке општине регистровано је 12 новообољелих особа од вируса корона.
Од укупног броја ријеч је о шест мушких и шест женских особа код којих је рађен PCR тест, од чега су ТРИ старије женске особе смјештене на болничко лијечење док остали имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу.

У истом периоду у Хигијенско-епидемиолошкој служби брзим антигенским тестом вирус корона потврђен је још код пет женских особа које имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу.

Институту за јавно здравство РС пријављен је и један смртни случај особе из Српца али у Дому здравља немају податак о коме се ради.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 144 особе , од чега је 52 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије у Српцу су заражене 798 особе, од којих се опоравило 717, а преминуло је 29 лица. Издато је 2.747 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 2.574 особа.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 1.290 лабораторијских узорака а нови вирус корона потврђен је код 521 особе. Ради се о 269 мушких и 252 женске особе, од којих је 65 млађе, 297 средње и 159 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 167 особа су из Бањалуке, 54 из Бијељине, 26 из Требиња, 24 из Приједора, 21 из Фоче, 20 из Градишке, 19 из Рогатице, 17 из Лакташа, 14 из Билеће, 12 из Српца, 11 из Источног Новог Сарајева, по 10 из Добоја и Источне Илиџе, по девет из Вишеграда и Челинца, осам из Дервенте, по седам из Пала и Сокоца, по шест из Братунца и Шипова, по пет из Гацка, Kозарске Дубице, Мркоњић Града, Новог Града, Прњавора и Сребренице, четири из Шековића, по три из Источног Старог Града и Kотор Вароша, по двије из Брода, Доњег Жабара, Зворника, Kнежева, Модриче, Новог Горажда, Угљевика и Шамца и по једна из Kалиновила, Милића, Невесиња, Оштре Луке, Рибника, Теслића, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Градишке, Билеће, Фоче, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе и по једна из Требиња, Гацка, Шипова, Вишеграда, Доњег Жабара, Српца, Лакташа, Власенице, Добоја и Деревенте. Међу преминулима је и једна млађа особа 35 година.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish