Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу једна особа преминула, 5 новозаражених

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у последња 24 часа у општини Србац пријављен је један смртни случај код које је потврдјено присуство вируса корона. Ради се о женској особи старије животне доби која је била на болничком лијечењу.
У истом периоду брзим ентигенским тестом присуство вируса је потврдјено код 5 особа, и то код једне мушке особе старије животне доби, двије жене средње животне доби и мушкарцу и жени младје животне доби. Сви имају блазе симптоме болести и налазе се на кућном лијечењу.
Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 59 особа, од којих је 32 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1016 особа, од којих се опоравило 945 особа, а преминуло је 39 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.200 рјешења за изолацију, а из изолације су изашле 3.102 особе.
Имунизација кинеском вакцином Синовак особа преко 65 година наставља се сутра у Спортској дворани Србац а у плану је да вакцину прими 110 особа.
У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 689 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 70 особа, док је од посљедица заразе преминуло 11 особа.
Када је ријеч о новозараженима, ради се о 41 мушкој и 29 женских особа, од којих су двије млађе, 34 средње и 34 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Бањалуке, 11 из Бијељине, девет из Добоја, по три из Билеће, Зворника, Котор Вароша, Модриче и Угљевика, по двије из Вишеграда, Приједора, Теслића и Челинца и по једна из Братунца, Дервенте, Кнежева, Лaкташа, Пелагићева, Петрова, Требиња, Фоче, Хан Пијеска, Чајнича и Шипова.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су (четири особе из Бањалуке, двије из Теслића и по једна из Требиња, Угљевика, Српца, Градишке и Лакташа).
До сада су у Републици Српској потврђена 63.434 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.596 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 44.682 особа, а тестирано је укупно 269.091 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 494 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 189, а у осталим болницама 305. На респиратору је 47 лица (19 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.913 особа, а надзор је завршен код 186.573 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *