Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу отворена изложба о Милеви Марић Ајнштајн

У Српцу отворена изложба о Милеви Марић Ајнштајн

У холу Дома културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу данас је отворена изложба посвећена првој жени математичарки српског поријекла и првој супрузи Алберта Ајнштајна, Милеви Марић Ајнштајн.

Организатор изложбе је Савез иноватора Републике Српске а поставку чини 28 банера (100 х 200 цм) на којима је на занимљив начин илустрован живот и достигнућа Милеве Марић Ајнштајн.

Генерални секретар Савеза иноватора РС, Љубиша Пашић, рекао је да је ово 28. поставка изложбе коју су до сада могли да посјете становници 23 града у Српској.

“Србац има ту част и привилегију да ће ова изложба бити у вашем граду на сам рођендан Милеве Марић Ајнштајн, 19. децембра. Циљ нам је био да изложбом отргнемо из заборава сва Милевина достигнућа јер је све више доказа о њеном доприносу научним радовима њеног супруга, великог генија Алберта Ајнштајна” рекао је Љубиша Пешић.

Отварању изложбе, у пратњи наставника и професора, присуствовали су ученици Основне школе “Јован Јовановић Змај” и Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац.

Изложба ће за посјетиоце бити отворена наредне двије седмице.