Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу осам новообољелих од вируса корона

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је осам новообољелих особа од вируса корона.

Од укупног броја, према извјештају Института за јавно здравство РС, присуство вируса корона PCR тестом је потврђено код једне особе, а ријеч је о мушкој особи старије животне доби која је смјештена на болничко лијечење на Универзитетско-клинички центар РС.

У истом периоду брзим антигенским тестом вирус корона потврђен је још код седам особа, и то четири мушке и три женске особе. Сви су са блажим симптомима и налазе се на кућном лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 170 особа, од чега је 58 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 810 особа, од којих се опоравило 722, а преминуло је 30 лица. Од почетка пандемије издато је 2.778 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 2.578 особа.

Епидемиолог Дома здравља србац, др Тамара Никичевић, каже да је епидемиолошка ситуација у општини Србац и даље веома тешка.

“Просјек позитивних случајева дневно је 20, али је много више грађана који имају тегобе и који се још нису тестирали, што никако није добро за нашу општину. Јуче се по први пут десило да су свих 10 PCR тестова који су рађени били позитивни”, рекла је Никичевић и још једном упутила апел грађанима на поштовање мјера.

Она је рекла да је данас вакцине “Спутњик В” примило 13 корисника Дома за стара лица у Лепеници а да је током ове седмице вакцинисано и 55 корисника домова за стара лица у Бардачи и Повеличу.

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС, извршено је тестирање 1.284 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 505 особа, док је 16 особа преминуло од посљедица болести.

Када је ријеч о новозараженим, ради се о 238 мушких и 267 женских особа, од којих је 53 млађе, 294 средње и 158 особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство РС пријављено је 16 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Лакташа и Пала и по једна из Приједора, Сокоца, Челинца, Братунца, Билеће, Модриче, Градишке, Новог Града и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђено 51.321 случај вируса корона, а преминуло је укупно 2.550 особа које су биле позитивне на вирус корона.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish