Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У србачком вртићу четири пута седмично радиће дефектолог

У србачком вртићу четири пута седмично радиће дефектолог

У Дјечијем вртићу “Наша радост“ Србац биће ангажован дефектолог за рад са дјецом који ће заједно са стручним тимом ове установе имати задатак да превлада потешкоће које се јављају у говорној комуникацији код дјеце предшколског узраста.

Директорица вртића Богдана Михољчић каже да из оправданих разлога већ одређен период трагају за дефектологом или логопедом јер су примјетили проблем који указује на говор код дјеце и остваривање комуникације.

„Тај кадар је дефицитаран не само у Српцу него и на подручју Републике Српске, а овај проблем није примјећен само код нас, већ се ради о глобалном проблему који се понавља. Ми немамо систематизацијом планираног стручњака ове врсте нити је до сада била пракса ангажовања тог кадра у вртићу, међутим, ипак смо одлучили да га ангажујемо због тога што се из године у годину проблем продубљује“, рекла је Михољчић.

Она је додала да ће од сада родитељи вртићке дјеце моћи потражити помоћ дефектолога када буду били забринути за понашање у раном развоју дјетета.

„Kод нас ће дефектолог долазити четири пута седмично по 90 минута. Биће то индивидуалан рад са дјететом и све ћемо радити у сарадњи са родитељима. Поред дефектолога, биће ангажован и наш стручни тим у коме су психолог и васпитачи установе. У овом предшколском узрасту могу се исправити неке потешкоће, док је касније то много теже“, рекла је Михољчић.