Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У прошлој години седам парастоса за страдале у Другом свјетском рату

У прошлој години седам парастоса за страдале у Другом свјетском рату

На годишњој скупштини удружења СУБНОР, која је одржана у згради Општинске управе, поднесен је извјештај о раду у прошлој години и разматран план рада и финансијски план за ову годину.

Предсједник удружења Богдан Давидовић рекао је да се реализација активности одвијала у складу са епидемиолошким приликама а посебна пажња је посвећена његовању историјских вриједности НОР-а од 1941. до 1945. године и вриједностима осталих одбрамбено – отаџбинских ратова.

“Организован је обилазак скоро свих спомен обиљежја у нашој општини. На седам локација СУБНОР је био домаћин одржавања помен парастоса међу којима су и три стратишта. Представници удружења присуствовали су скоро свим парастосима у организацији Општинског одбора за његовање традиције ослободилачких ратова и Борачке организације Србац а када је било услова за то, представници СУБНОР-а присуствовали су и републичким манифестацијама у организацији СУБНОР-а РС, као што је меморијални комплекс Доња Градина”, рекао је Давидовић.

Захваљујући уштеди дијела средстава, србачки СУБНОР је међу првима показао солидарност у акцији стамбеног збрињавања борачких категорија дозначивши Фонду солидарности Борачке организације Србац 300 KМ.

“Исти износ обезбијеђен је за почетак радова на санацији два гробна мјеста на Партизанском гробљу у Српцу“, рекао је Давидовић.

Сједници је поред делегата скупштине, у име Општинске управе присуствовао шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish