Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У последња три дана у Српцу пет новообољелих и двоје преминулих од вируса корона

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у посљедња 24 часа на подручју србачке општине забиљежена су два нова случаја заражених вирусом корона.

Ради се о мушкарцу и жени млађе животне доби који имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

У дане викенда, према извјештају Института за јавно здравство РС, у општини Србац су регистроване три новообољеле особе од новог вируса и два смртна случаја.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 143 особе, од чега је 49 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 815 особа, од којих се опоравило 735 а преминуло је 31 лице.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 685 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 192 особе.

Ради се о 93 мушке и 99 женских особа, од којих је 14 млађе, 110 средње и 68 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 95 особа је из Бањалуке, 13 из Прњавора, по 10 из Бијељине и Зворника, по осам из Градишке и Хан Пијеска, по седам из Кнежева, Лакташа, Мркоњић Града и Шипова, четири из Братунца, три из Власенице, по двије из Рибника, Српца, Челинца и Шековића и по једна из Источног Новог Сарајева, Милића, Новог Града, Приједора и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 22 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Градишке, по двије особе из Бањалуке, Добоја, Источног Новог Сарајева и Бијељине и по једна из Приједора, Новог Града, Вишеграда, Фоче, Пала, Шековића, Теслића, Котор Вароши, Лакташа и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 52.259 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.611 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Из Дома здравља Србац обавјештавају грађане да је прошле седмице завршена вакцинација корисника старачких домова у општини Србац и да сутра почиње вакцинација лица старијих од 65 година која ће се одвијати у Спортској дворани Србац.

У плану је да се сутра вакцинише 50 лица који ће данас бити обавјештени о термину вакцинације.

Из Дома здравља Србац моле грађане да поштују термине за вакцинацију који им буду одређени.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish