Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У дане празника у Српцу девет нових случајева вируса корона

У дане првомајских и васкршњих празника, од четвртка 29. априла, у Српцу је нови вирус корона потврђен код девет особа, од чега PCR методом код двије особе, а брзим антигенским тестом код још седам особа.

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, заражено је пет мушких и двије женске особе, од чега двије особе имају тежу клиничку слику и налазе се на болничком лијечењу у Општој болници Градишка, док остали имају блаже симптоме.

Од сутра се наставља процес имунизације грађана у Спортској дворани “9. јануар” у Српцу, а на програму је вакцина Астра Зенека.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налазе 33 особе, од којих је 12 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 975 особа, од којих су се опоравиле 924 особе, а преминуло је 39 лица.

У посљедња 24 часа извршено је тестирање 561 лабораторијског узорка у Републици Српској, а нови вирус корона потврђен је код 83 особе.

Ради се о 45 мушких и 38 женских особа, од којих је осам млађе, 51 средње и 24 особе старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 34 особе су из Бањалуке, 17 из Бијељине, шест из Зворника, по четири из Добоја, Kотор Вароша и Лакташа, три из Теслића, по двије из Прњавора, Станара и Фоче и по једна особа је из Брода, Дервенте, Мркоњић Града, Шамца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест соба из Бањалуке, три особе из Теслића, по двије особе из Дервенте, Невесиња и Вишеграда и по једна особа из Фоче, Лакташа, Требиња, Пала, Петрова, Вукосавља, Добоја и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 62.061 случај вируса корона, а преминуло је укупно 3.431 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 42.976 особа, а тестирано је укупно 259.205 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 753, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 300, а у осталим болницама 453. На респиратору је 70 особа (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.068 особа, а надзор је завршен код 181.036 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *