Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Учлањење у библиотеку за 1 КМ од 24. до 29. јануара

Учлањење у библиотеку за 1 КМ од 24. до 29. јануара

Народна библиотека Србац обавјештава читаоце да ће и ове године поводом светосавских празника бити организовано учлањење по цијени од једну марку.

Учлањење ће трајати цијелу наредну седмицу, и то од понедјељка 24. до суботе 29. јануара.

Директор библиотеке Бранко Савановић рекао је да ће се читаоци на овај начин моћи учланити од понедјељка до петка у термину од 7 до 17 часова и у суботу од 8 до 12 часова.

“И ове године смо светосавску акцију учлањења продужили на читаву седмицу како би се избјегле гужве због актуелне епидемиолошке ситуације. Чланарина ће важити за читаву годину а право на овакву врсту учлањења имају читаоци свих узраста”, рекао је Савановић.

Прошле године у оквиру светосавске акције учлањења нову чланску карту је добио 351 читалац из Српца.

Према цјеновнику који важи за 2022. годину, редовна годишња чланарина за одрасле износи 10 KМ, за ученике и студенте 5 KМ, за пензионере и колективна учлањења 5 KМ.

“Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења Извор, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица”, казао је Савановић.

Он додаје да ће бити настављена традиција бесплатног учлањења одјељења која остваре најбоље резултате на крају првог полугодишта.

“Од прошле године увели смо праксу да се бесплатним учлањењем награђују и ученици првих разреда основних и средњих школа, што ће бити реализовано и ове године у септембру када почне нова школска година. Прошле године смо на овај начин учланили 134 ученика основних и 88 ученика средњих школа”, рекао је Савановић.

Фонд србачке библиотеке тренутно износи близу 32 хиљаде књига.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish