Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешан шестомјесечни рад Борачке организације Србац

Успјешан шестомјесечни рад Борачке организације Србац

У новој сали Скупштине општине Србац у уторак 8. новембра је одржана седма редовна сједница скупштине Борачке организације општине Србац на којој су разматрани извјештајни документи за првих шест мјесеци ове године и извјештај о раду Фонда солидарности за исти период.

Предсједник Предсједништва Драган Алексић образложио је шестомјесечни извјештај и истакао да је рад Борачке организације текао по плану.

“Финансирање од стране Општине Србац је било редовно. Грант за читаву годину износи 60 хиљада KМ, а за првих шест мјесеци је износио 30 хиљада KМ. Приходи су били 49.076 KМ, а расходи исто толико. Веће промјене су доживјели износи који се односе на трошкове горива због поскупљења до којих је дошло. Исплате плата радницима и топлих оброка су се одвијали по плану, тако да можемо бити задовољни”, рекао је Алексић.

Фонд солидарности је, такође, успјешно реализовао све планиране активности у помоћи борцима лошијег материјалног стања, тако да је у периоду од 1. јануара до 30. јуна обезбијеђено и испоручено четири пакета грађевинског материјала за адаптацију, доградњу или реновирање постојећих објеката, а у наредном периоду у плану су сличне активности, као и подршка развоју сточарске и пољопривредне производње.

На сједници је истакнута потреба санације постојећих спомен обиљежја на неколико локација, као и њихова изградња у мјесним заједницама у којима још увијек не постоје.

Јуче је одржана и сједница скупштине предузећа за запошљавање инвалида “Борац” на којој је констатовано да је предузеће пословало позитивно а за вршиоца дужности директора поново је изабран Дамјан Драгосављевић. Он ће ту функцију обављати наредних шест мјесеци, односно до избора новог руководства Борачке организације.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације Србац, честитао је крсну славу свим борцима и истакао да му је драго што су тачке дневног реда усвојене једногласно.

Плотан је истакао да је потребно уложити још труда како би “Борац” постизао још боље резултате.

“Потребно је повећати наплативост паркинга, организовати наплату и у другој смјени, као што се то ради у општинама и градовима у окружењу. Помак у пословању је примјетан, али сматрамо да постоји могућност да се постигну још бољи резултати”, рекао је Плотан.

Kада је ријеч о сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске, Плотан је истакао да је потребно да се изабере ново руководство, како би поново била најјача организација која окупља борачке категорије.

“Још увијек не видимо помак у раду Борачке организације РС и на сједници смо донијели закључак да је потребно да се распишу избори како би се изабрало ново руководство, јер нам је неопходно да нови предсједник направи нови тим сарадника, са циљем јачања Борачке организације РС”, истакао је Плотан.

Присутним делегатима се обратио и начелник општине Млађан Драгосављевић, који је пожелио срећну крсну славу и успјешан рад.

“Данас је наше друштво изложено многобројним изазовима, а са тим изазовима се сусрећете и ви у раду Борачке организације. Најлакши и најбољи начин за њихово превазилажење је јединство, а ви га посједујете и управо захваљујући томе имате и добре резултате рада. Желим вам да и даље унапређујете свој рад и реализујете планиране циљеве”, рекао је начелник Драгосављевић.

Robo Gallery: You didn’t select any Robo Gallery item in editor. Please select one from the list or create new gallery