Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Успјешан поход србачких планинара на Маглић, признање Душану Лепиру за најстаријег учесника

Успјешан поход србачких планинара на Маглић, признање Душану Лепиру за најстаријег учесника

Седам чланова Планинарског друштва „Видета“ из Српца учествовало је на Видовданском успону на Маглић на 2386 метара надморске висине, што је највиши врх у Републици Српској и БиХ.

Акцију је организовао Планинарски савез РС а учествовало је око 350 планинара из цијеле Републике Српске.

Успон на Маглић ишао је такозваним Поштаревим смјером, а за успон су били ангажовани чланови Водичке службе и чланови Горске службе спасавања Планинарског савеза РС. По доласку са успона за све чланове Савез је припремио ручак и додjелу захвалница.

„Захвалницу је добио и најстарији планинар на успону, 79-огодишњи Душан Лепир из Српца, који је један од најактивнијих чланова нашег друштва и који се по први пут успјешно попео на Маглић, на шта смо посебно поносни“, рекла је секретар србачке Видете, Вера Бабић.

Она додаје да ће у суботу и недjељу, 2. и 3. јула, бити организована радна акција у Kаоцима на изградњи надстрешнице, маркирању стазе и припреми за 14. слет планинара на Мотајици који ће се одржати 17. јула.

Од 8. до 10. јула чланови Видете учествоваће и на Данима планинара Републике Српске у Новом Граду у организацији Планинарског савеза РС.