Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручени поклони за прворођену бебу у Српцу

Стефан Малешевић, рођен 3. јануара у 2:50 часова, прворођена је беба у Српцу у 2021. години и син првенац поносних родитеља Драгана и Сање Малешевић из Српца.

Породицу Малешевић данас су посјетили замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који су по традицији за прворођену бебу уручили поклоне у виду златника, пакета хигијенских средстава и других потрепштина за бебу и пригодан поклон за родитеље.

У складу са мјерама пронаталитетне политике, Малешевићима је данас исплаћена и накнада за прво дијете у породици у износу од 250 KМ.

Сања Малешевић (23), која је запослена у Специјалистичком центру „Хемера“, каже да је пресрећна што су добили свог првенца а осјећај је, како каже, неописив.

„Добро се сналазимо у улози родитеља. Стефан је живахан, као што су били мама и тата. Планирамо у будућности још дјеце, барем још једно за почетак“, каже Сања која се захвалила представницима општине на исказаном гесту.

Отац Драган Малешевић (29) запослен је у приватном предузећу „Дрвопродекс“ као искусан техничар који барата ЦНЦ и другим технологијама. И поред бројних понуда из иностранства, одлучио је да остане у родном крају.

„Било је конкретних понуда из иностранства јер су послодавци били задовољни квалификацијама и вјештинама које посједујем, али смо одлучили да останемо јер имам добре услове на послу и задовољан сам односом са послодавцима. Уз мало воље и труда, може се и овдје лијепо живјети“, каже Драган.

Замјеник начелника општине Владимир Гужвић каже да је данашњом посјетом настављена традиција даривања прворођене бебе у Српцу и да ће се тако наставити и у будућности.

„Донијели смо бројне пронаталитетне мјере на основу којих већ постижемо одређене резултате и намјера нам је да те мјере проширимо како бисмо подстакли младе да се остваре у улози родитеља и заснују породице у нашој локалној заједници“, рекао је Гужвић.

Поред исплате једнократних новчаних помоћи за новорођенчад, у износу од 250 до 1000 KМ у зависности од броја дјеце у породици, Општинска управа суфинансира трошкове једне вантјелесне оплодње, исплаћује помоћ за породице са четворо и више дјеце на мјесечном нивоу у износу од 100 KМ и помаже младим брачним паровима у куповини грађевинског земљишта за изградњу стамбених јединица, а ове године планирано је да започну активности на изградњи стамбене зграде за младе брачне парове гдје ће се станови моћи купити под повољним условима.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *