Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручени божићни пакети за борачке категорије

Уручени божићни пакети за борачке категорије

Поводом предстојећих божићних празника и Дана Републике Српске, Борачка организација Србац у сарадњи са Општином Србац, данас је организовала подјелу 41 божићног пакета са основним животним намирницама.

Пакети су уручени демобилисаним борцима, члановима Борачке организације, а спискови корисника израђени су од стране мјесних борачких организација.

“Kао и сваке године на овај начин обезбјеђујемо божићне пакете а обезбиједили смо и неопходан грађевински материјал за три породичне куће за наше саборце, што није мала ствар. Тако ћемо наставити и у наредном периоду”, рекао је предсједник Предсједништва Борачке организације Србац, Драган Алексић.

Финансијска средства за набавку пакета са основним животним намирницама обезбиједила је Општина Србац а подјели је присуствовао начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који је позвао све предсједнике мјесних борачких одбора да не дозволе да било који демобилисани борац у данашње вријеме оскудијева у основним животним намирницама.

“Изнесите проблем у Предсједништву Борачке организације Србац и заједно ћемо га ријешити, рекао је Митрић који врши и функцију замјеника предсједника Предсједништва БОРС-а РС.

Он је позвао све присутне на обиљежавање 9. јануара – Дана Републике Српске, које ће се одржати у недјељу у 9.30 часова на централном спомен обиљежју у Српцу а након тога и на свечани дефиле у подне у Бањалуци.

Данас је уручено и 10 божићних пакета са основним прехрамбеним намирницама за чланове Општинске организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила општине Србац по списку који је направљен у овој организацији. Неопходна финансијска средства за набавку пакета помоћи обезбиједила је Општина Србац.

Ових дана је и за 16 ратних војних инвалида, чланова Удружења ратних војних инвалида општине Србац, уручена симболична новчана помоћ од по 100 KМ за набавку божићне печенице а једном ратном војном инвалиду који је у тешком здравственом стању, обезбијеђена је новчана помоћ од 100 KМ за лијечење.