Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручене једнократне новчане помоћи поводом Рамазанског бајрама

Уручене једнократне новчане помоћи поводом Рамазанског бајрама

У спомен соби у Српцу данас је за четворицу припадника исламске вјероисповијести из Српца и Kобаша, који су се борили у Војсци Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата, уручена једнократна новчана помоћ у износу од по 100 KМ.

Подјелу помоћи организовала је Борачка организација општине Србац у сарадњи са Општином Србац која је обезбиједила финансијска средства а списак корисника је израђен на основу приједлога из мјесних борачких организација Србац и Kобаш.

Честитајући празник припадницима исламске вјероисповијести, предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, рекао је да се ради о традиционалној активности Борачке организације и Општине Србац којом се испољава пажња према борачким категоријама грађана.

„Трећу годину заредом за Рамазански бајрам дијелимо нашим саборцима симболичних 100 KМ и желимо да са својим породицама прославе празник у здрављу и весељу и да их понајвише служи добро здравље“, рекао је Плотан и додао да су врата Борачке организације за њих увијек отворена.

Плотан је информисао присутне да су недавно одржали скупштину и да ће најважнија активност у Борачкој организацији у наредном периоду бити провођење избора на свим нивоима.

Нермин Хоздић из Kобаша, борац Трећег батаљона Прве србачке лаке бригаде и предсједник мјесне борачке организације Kобаш, каже да је ово симболичан гест који је показао да нису заборављени.

„Ово је позитивна ствар што се помажу припадници Војске Републике Српске, тако да борци који су оставили своје здравље на ратишту знају да нису заборављени. Срећан сам што нас се неко сјетио и ова пажња пуно значи сваком човјеку“, рекао је Хоздић.

На симболичној помоћи се захвалио и Армин Бакоњић из Kобаша који је учествовао на возућком ратишту као припадник Војске Републике Српске.

„Били смо раме уз раме једни са другима када је било најтеже а и сада у миру. Ово је лијеп гест и желио бих да остане овако добра сарадња са Борачком организацијом, да се помажу демобилисани борци и више пута у току године“, рекао је Бакоњић.

Подјели једнократне новчане помоћи присуствовали су Горан Тривунић, предсједник Одбора ратних војних инвалида и Раденко Лепир, предсједник Мјесне борачке организације Србац.