Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручена новчана помоћ за борачке категорије из Српца

Уручена новчана помоћ за борачке категорије из Српца

Руководство Борачке организације општине Србац данас је подијелило новчану помоћ од по 100 KМ за 25 својих чланова у склопу обиљежавања васкршњих празника.

На иницијативу Борачке организације, средства за ове намјене обезбиједила је Општина Србац, а ради се о традицији која се његује годинама, уочи највећих православних празника.

Списак корисника је израђен на основу приједлога мјесних борачких организација, а подјелом су обухваћене све борачке категорије грађана и све мјесне борачке организације.

Предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан, честитао је васкршње празнике њиховим члановима и свим грађанима са жељом да их проведу у кругу породице у добром здрављу.

Он се захвалио свима који су јуче били у Бањалуци на митингу подршке за очување институција Републике Српске, а против наметнуте одлуке Kристијана Шмита.

“Борачка организација, у сарадњи са начелником општине, успјела је обезбиједити новчану помоћ коју ће добити 25 наших чланова из 22 мјесне борачке организације, а овим су обухваћена и два члана Равногорског покрета општине Србац”, рекао је Плотан.

Он је додао да је ових дана уручен грађевински пакет једном демобилисаном борцу из Фонда солидарности, а већ након Васкрса биће уручен и други пакет чиме ће се закључити листа бораца, у оквиру првог круга програма Фонда, којима је била потребна помоћ.

“Управни одбор Фонда у наредном периоду направиће нову листу корисника”, рекао је Плотан.

Испред Општинске управе подијели новчане помоћи присуствовао је начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који је честитао васкршње празнике и истакао да је овај чин подјеле помоћи знак пажње коју чине Општина Србац и Борачка организација према борачким категоријама грађана.

“Општинска управа Србац ће у складу са својим могућностима помоћи сваку акцију која је на добробит рјешавања проблематике чланова организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и појединаца који се обрате за помоћ”, рекао је Митрић.

Данас је извршена додјела новчане помоћи од по 100 KМ и за шест чланова Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила. Средства за ову намјену такође су обезбијеђена у сарадњи са Општином Србац.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish