Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Удружење Извор прославило Савиндан

Осим у школама на подручју наше општине, Савиндан је јуче обиљежен и у Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ Србац, гдје је организовано прво дружење након јануарских празника.

Присутне је поздравила предсједница удружења Мира Татић, а у име Општине Србац обратио се начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, који је члановима и гостима пожелио срећан празник, похвалио рад удружења и истакао да Извор и у наредном периоду може очекивати подршку Општинске управе.

“Удружење Извор је оправдало своје постојање и желим вам успјех у даљем раду, а ми смо ту да вам помогнемо у складу са нашим реалним могућностима. Свима вама желим срећан празник и добро здравље“, рекао је Митрић.

Свештеник Ненад Ђурић је говорио о лику и дјелу Светог Саве, а након тога подијелио 50 крстова и иконица које је дјеци донио на поклон. Такође су подијељени поклон пакетићи које је трећу годину заредом обезбиједио брачни пар Зорица и Ранко Мачковић из Лепенице. 

“Мира ми је прије три године говорила о овом удужењу у Српцу и одлучио сам да дјеци сваке године обезбиједим пакетиће поводом неког од православних празника. Наша успјешна сарадња траје већ три године и тако ће бити и наредних године, само да нас здравље послужи, а надам се да хоће“, рекао је Ранко Мачковић.

Драган Илић из Српца, чије дијете није категорисано, али користи услуге логопеда, каже да подржава рад Извора и да је овакво удружење било потребно у Српцу, те истиче да свог сина учи да се дружи са дјецом која имају потешкоће у развоју и да их не раздваја од здраве дјеце.

“Мој син Марко има мало проблема са изговором неких слова, па га доводим на вјежбе код логопеда. Важно је и то да дјеца од малена прихвате особе другачије од себе и да их сматрају равноправним члановима заједнице, да се са њима играју и друже“, каже Илић и додаје да поклони које дјеца у Извору добијају много значе као знак пажње.

Предсједница удружења Мира Татић је захвалила свима који помажу рад Извора. Kаже да је ово било лијепо дружење, којим се најављује почетак рада редовних активности.

“Са радом почињемо 2. фебруара, тако да је ово био мали увод у наша редовна дружења. Желим да захвалим свима који нам пружају подршку на било који начин, јер то нама много значи. Стално се појављују нове особе које желе да нам помогну, а поменућу Јелену Бабић која је направила предивну торту за ово дружење“, рекла је Мира.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *